In 2003 stond David in de finale van het eerste seizoen Idols, Nederlands grootste talentenshow. Na zijn Idols-avontuur werkte David onder andere samen met DJ Isis en House-duo Chocolate Puma. De samenwerking met de laatsten resulteerde in de wereldhit ‘Always & Forever’. Ze scoorden met dit Dance- & R&B-nummer een Top 3 hit in de Dance Charts in Engeland. Tien jaar later probeerde David het opnieuw in een talentenshow. Dit keer bij het derde seizoen van The Voice of Holland waar hij het onder leiding van Roel van Velzen tot de liveshows schopte.

Ook in de theaterwereld is David een veelgevraagd zanger, danser en acteur. Hij speelde in producties als The Soul Of Motown 1, Soulbrothers, Jeans 19, My Name Is Michael In Concert en in de musical Daddy Cool. In 2014 speelt David een van de hoofdrollen (C.C. White) in de musical Dreamgirls.

Geïnspireerd door de soulmuziek van grote helden als Donny Hathaway en Stevie Wonder en met zijn wereldwijde podiumervaring ontwikkelde de extravagante David zich tot de erkende soulzanger die hij nu is.

David Gonçalves