De muzikale carrière van de uit Suriname afkomstige Clayton Peroti leidde hem naar de grote podia in binnen-en buitenland. Als leadzanger van onder meer de Kasimex House Band toerde hij door Suriname, Frans-Guyana en Nederland. Hij trad op tijdens Disco Mania en Motown Mania op Curaçao en was lid van het Rotterdamse gospeltrio G-Roots.

Clayton volgde een dansopleiding bij de befaamde Lucia Marthas en vertolkte mooie rollen in internationale musicals als ‘The Lion King’ (Simba en Pumbaa), ‘Nôtre Dame de Paris’ (Clopin), ‘Dreamgirls’ (James Thunder Early) en ‘Tarzan’ (als de gorilla Tark). Voor die laatste musical ontving hij de John Kraaijkamp Musical Award voor beste mannelijke bijrol in een grote productie.

Een greep uit de overige tv- en theaterprogramma’s waarin Clayton was te zien en te horen: ‘Star Nights in the Stage’, ‘Lee Towers Harbourlights’, de dinershow van Frank Wentink in Studio 21, de eerste theatershow van Jörgen Raymann, ‘Miss Suriname’ en ‘De Eenheid is Kracht Award-show’.

soulm3n-clayton900x1125