David (26 april 1980) startte zijn zangcarrière op 10-jarige leeftijd in een gospelkoor. Hij nam als jonge jongen deel aan de voorrondes van de ‘Soundmixshow’ en verscheen in tv-programma’s als ‘De Nachtsuite’.

In 2002 bracht hij het tot de finale in de eerste editie van ‘Idols’ (die gewonnen werd door Jamai). Hij scoorde een platencontract en schreef samen met Alain Clarke zijn debuutsingle ‘Running away’.

Zijn samenwerkingsverband met house-act Chocolate Puma resulteerde in 2005 in de dikke hit ‘Always and Forever’, die wereldwijd hoog op de internationale hitparades  prijkte. Aansluitend werkte David met grote namen als Bob Sinclair en Roger Sanchez.

In 2013 nam David opnieuw deel aan een tv-talentenshow. In ‘The Voice’ schopte hij het o.l.v. coach Roel van Velzen tot de live-shows.

Ook binnen het theatervak ging het hem bijzonder voor de wind. Als zanger, danser en acteur speelde David een groot aantal rollen in theaterproducties als ‘Jeans’, ‘The Soul of Motown’, ‘Dreamgirls’, ‘Daddy Cool’, ‘My name is Michael’  en ‘The Lion King’ (hoofdrol Mufasa in 2017).

Geïnspireerd door soul-helden als Donny Hathaway en Stevie Wonder en met zijn inmiddels wereldwijde podiumervaring ontwikkelde de altijd scherp geklede David zich tot de erkende soulzanger die hij nu is.

soulm3n-david900x1125